5 gezondheidsvoordelen van pompoenpitten

0 2.039

1. Bomvol goede voedingsstoffen

De pitten uit een pompoen zijn eetbaar en onwijs goed voor de gezondheid. Het bevat onder andere magnesium, ijzer, eiwitten, vezels, antioxidanten en zink. Het regelmatig eten van pompoenpitten is dus erg goed voor de gezondheid. Pompoenpitten zijn groen van kleur en te koop in vrijwel iedere supermarkt. Je kunt ze toevoegen aan je havermout, in je salade, als garnering in de soep of door de pasta.

2. Het verkleint de kans op diabetes

Uit onderzoeken is gebleken dat pompoenpitten invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Het eten van pompoen of pompoenpitten zou de bloedsuikerspiegel verlagen en de insuline regulatie verbeteren wat gunstig is voor mensen met diabetes of voor iedereen die dit juist wil voorkomen.

3. Goed voor het hart

Pompoenpitten zijn rijk aan antioxidanten, vetzuren, magnesium en zink, allemaal stoffen die goed zijn voor het hart. Als je 30 gram pompoenpitten per dag zou eten krijg je al de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen. Dit zou bijdragen aan het voorkomen van een hartstilstand, hartaanval of een beroerte. Daarnaast helpt het om de bloeddruk op peil te houden en is het goed voor de spieren.

4. Het verbetert het immuunsysteem

Als het immuunsysteem niet optimaal werkt ben je sneller vatbaar voor bacteriën en virussen waardoor je verkouden wordt of een griepje krijgt. Maar ook (chronische) vermoeidheid en een depressie kunnen voortkomen uit een verminderd immuunsysteem. De voedingsstoffen in pompoenpitten kunnen helpen het immuunsysteem weer te verbeteren waardoor je hier minder vatbaar voor bent.

5. Goed voor de slaapkwaliteit

Voor het slapen wat pompoenpitten eten in combinatie met wat fruit kan helpen om de nachtrust te verbeteren. Dit komt door de stof tryptofaan die in pompoenpitten zit. Zink, wat ook in de pompoenpit zit, zorgt ervoor dat tryptofaan wordt omgezet in serotonine en vervolgens in melatonine. En dat stofje heb je weer nodig om goed in slaap te kunnen komen!

Genoeg redenen dus om wat vaker pompoenpitten te eten!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.