Een pompoen schillen, hoe doe je dat? 3 tips!

0 11.289

Pompoen is onwijs lekker en je kunt er veel verschillende recepten mee maken. Maar voordat je pompoen in een recept verwerkt zul je het eerst moeten snijden. Voor sommige is dit reden genoeg om voorgesneden pompoen te kopen maar de echte verse pompoen is toch het allergezondst.

1. Bak de pompoen even in de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitten, dit gaat het gemakkelijkste met een lepel. Daarna snijd je de pompoen in kwarten. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en leg hier de pompoen met schil op. Door de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven te laten bakken wordt de schil helemaal zacht. Je hoeft de schil er naderhand niet af te halen, die kun je gewoon gebruiken in je recept.

2. Kook de pompoen

Als je een grote pan hebt is het een mogelijkheid de pompoen even te koken. Je kunt de pompoen in zijn geheel in een pan kokend water leggen. Laat dit 5 tot 10 minuten koken. Haal de pompoen daarna uit de pan en laat het even afkoelen. De pompoen is nu zacht en ook de schil kun je gebruiken tijdens het koken. Het enige wat je nog hoeft te doen is de zaadlijsten en de pitten te verwijderen en de pompoen in stukken te snijden.

3. Maak gebruik van de magnetron

Je kunt de zelfs de magnetron gebruiken om je pompoen makkelijker te verwerken in je gerecht. Zorg dat je vooraf wat gaten prikt in de pompoen zodat de warmte ook weg kan, doe je dit niet heb je kans dat de pompoen ontploft. Door de pompoen 1 tot 2 minuten op vol vermogen in de magnetron te plaatsen krijg je hetzelfde effect als bij manier 1 en 2, de pompoen wordt zacht waardoor je het in zijn geheel kunt gebruiken. Je hoeft alleen de zaadlijsten en de pitten nog te verwijderen.

Tip! Tijdens het verwijderen van de zaadlijsten de pitten kun je de pitten apart houden en ze laten drogen. Pompoenpitten zijn namelijk onwijs gezond! Zonde om weg te gooien.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.